Elektronik Ehliyet Sınavı Nedir? (E-Sınav) - Ehliyet Sınav Soruları > E-SINAV
Responsive Ads Here

2 Mayıs 2018 Çarşamba

Elektronik Ehliyet Sınavı Nedir? (E-Sınav)

Merhabalar arkadaşlar sizlere bu yazımda elektronik ehliyet sınavı nedir, e-sınava nasıl başvuru yapılır, e-snav ücreti ne kadar  bundan bahsedeceğim. Gelişen teknoloji ile birlikte artık sınavlar online (interaktif) hale getirildi ve e-sınav şeklinde uygulanmaya başladı.

e-sınav nedir

Ehliyet sınavlarına artık bilgisayar ile girebiliyorsunuz ve bunun adına da e-sınav ismi veriliyor. Şu an Türkiye'nin bir çok ilinde bu hizmetten faydalanma şansınız var. Eğer sizin yaşadığınız ilde herhangi bir e-sınav merkezi yoksa sizlere yakın illerde de isterseniz bu sınavlara girebiliyorsunuz. Şimdi gelin madde madde elektronik sınavın detaylarına bakalım.

1) E-Sınav Ne Zaman Yapılır?

Elektronik sınava girmek için arkadaşlar ilk olarak randevu almanız gerekiyor. Randevuyu aldıktan kısa süre sonra sınava girebilirsiniz. Diyelim ki sınavdan başarısız oldunuz 15 gün içerisinde tekrar e-sınava girebilmek için randevu alabilirsiniz.

E-sınavın güzel bir yanı da bu zaten. 15 gün içerisinde tekrar sınava girme şansınız var. Eğer 45 gün içerisinde tekrar sınava girmezseniz arkadaşlar 1 hakkınız yanmış olur. Bunun için eğer sınav hakkınızın yanmasını istemiyorsanız mutlaka 15 gün içerisinde tekrar randevu alın ve sınava girin.

2) E-Sınav Sonuçlarını Nasıl Öğrenebilirim?

Belki de e-sınavın en güzel yanlarından birisi de budur arkadaşlar. Sınavdan çıkar çıkmaz hemen dışarıda yer alan kiosk cihazından kimlik numaranızı girer girmez sınav sonucunu öğrenebilirsiniz. Eğer sınavdan başarısız olduysanız kesinlikle 15 gün içerisinde randevu alıp tekrar sınava girin.

3) E-Sınav Nasıl Yapılır?

***E-sınava girerken kalem ya da silgi götürmenize gerek yoktur. Sınav bilgisayar ya da tabletlerden çevrimiçi olarak yapılır. Sınav anında bilgisayarınızda herhangi bir donma ya da farklı bir durum olursa sizlere giden süreniz kadar süre eklenir. Bu konuda rahat olabilirsiniz. Ayrıca sınav anında orada görev yapan öğretmen arkadaşlardan da sistem hakkında bilgi alabilirsiniz. Zaten akıllı telefon kullanan kişiler sınav anında kesinlikle bir zorluk çekmeden sınavı yapabilirler.

***Elektronik sınava giriş hakkınız ise 4. E-sınava başvuru yapan bir kişi tekrar teorik sınav için geçiş yapamaz. Ama teorik sınava başvuru yapan bir kişi ise e-sınav için geçiş yapabilir.

***2018 E-sınav kılavuzuna: göre “Sınav başvurusunda bulunup randevusu onaylanan kursiyer, e-sınav tarihinden en az 3 (üç) gün önce randevusunu değiştirebilir.

***Elektronik sınavda 12 İlk yardım, 23 Trafik, 9 Motor ve 6 Trafik adabı sorusu sorulmaktadır. Toplam 50 soru 45 dakikadır.

***E-Sınavda başarılı olabilmek için en az 70 puan almanız gerekmektedir.

NOT: Sınava giderken yanınızda cep telefonu ya da farklı bir elektronik cihaz kesinlikle götürmeyin. Ayrıca mutlaka sınav giriş belgenizi yanınıza alın. Eğer sınav giriş belgeniz yanınızda olmaz ise sınava giremezsiniz. Kimliğinizin de yanınızda olması gerekiyor.

3) E-Sınav Ücreti Ne Kadar?

E-sınav ücreti ise 70 TL olarak belirlenmiştir. T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile ücreti yatırabilirsiniz.E-sınav başvuru ücreti yatırıldıktan sonra kayıt yaptırdığınız sürücü kursu aracılığı ile mebbis sistemi üzerinden başvurunuz yapılacaktır. Yapılan başvurular il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından incelenecektir. Yukarıda da söylediğim gibi isterseniz randevu tarihinizi  değiştirebilirsiniz.

Sizlere bu yazımda e-sınav ile ilgili tüm bilgileri verdim arkadaşlar. Ayrıca sitemiz içerisinde ehliyet sınav soruları çözerek sınav öncesi hazırlık yapabilir ve ehliyet sınavından geçer notu alabilirsiniz. Anlamadığınız yerleri ya da kafanıza takılan kısımları hiç çekinmeden yorum formu ile sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot